Veelgestelde vragen

Welke containers kunnen gereinigd worden?

VCS is specialist in het reinigen van kleinere vuilbakken, groene- of gft-bakken, rolcontainers, grote afvalcontainers en palletboxen van bedrijven en particulieren. Wij maken containers schoon vanaf 40 liter tot en met 1200 liter.

Wanneer starten jullie met reinigen?

Na telefonische, schriftelijke of online aanmelding ontvangt u een e-mail ter bevestiging van uw abonnement. U heeft vanaf dan 14 dagen bedenktijd.

Afhankelijk van de afvalkalender van uw gemeente kan het twee tot drie weken duren voordat de eerste reiniging plaatsvindt.

Waarvoor heeft VCS mijn gegevens zoals e-mailadres en telefoonnummer nodig?

Wij brengen u op de hoogte van eventuele wijzigingen via e-mail. Ook op onze website verschijnen regelmatig berichten over de schoonmaakdagen en routes. Al uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld!

Wanneer moet ik betalen?

U kan kiezen: makkelijk en veilig online betalen via de website van VCS of binnen 3 à 4 weken na uw aanmelding. Dit kan via bankkaart of overschrijving.

Hoe weten jullie dat mijn vuilnisbak gereinigd moet worden?

bij de 1ste kuisbeurt kleeft de chauffeur zelf een sticker op het deksel van uw container.  Die plakt hij bovenop de vuilnisbak (maak deze plek best eerst goed schoon!) en dient als herkenningspunt voor onze chauffeurs. Verwijder deze sticker dus zeker niet.

Hoe vaak en wanneer reinigen wij uw vuilnisbak of container?

We komen om de 4 weken langs, op dezelfde dag dat uw container geleegd wordt door uw afvalophaaldienst. U krijgt telkens de dag voor de reiniging een e-mail van ons, deze e-mail bevat een vriendelijke herinnering om uw container buiten te zetten. Bij een pakket van 6 reinigingen komen wij om de 4 of 8 weken langs.

Is de reiniging milieuvriendelijk?

Ja. Wij reinigen uw container onder hoge druk met warm en schoon water. Het water heeft een temperatuur van 70 graden waardoor ook alle bacteriën gedood worden. Dit proces is 100% milieuvriendelijk.

Zijn de weersomstandigheden van invloed op de reiniging?

Jazeker. Bij vorst/vrieskou kunnen en mogen wij omwille van de veiligheid niet reinigen. Doordat het (lek)water bevriest, kunnen gladde stoepen en ijsplekken op het wegdek ontstaan. De overheid staat ook niet toe om bij temperaturen rond het vriespunt met water op de weg te werken.

Maken jullie ook de buitenkant schoon?

Ja. Wij maken de container volledig schoon, zowel vanbinnen als vanbuiten. Zo heeft u steeds een volledig propere en frisse afvalcontainer.

Wordt mijn afvalcontainer ook ontsmet?

Ja. Wij reinigen uw container met heet water van 70 graden. Hierdoor worden alle bacteriën gedood.

Waarom is 1 x reinigen zoveel duurder dan een abonnement?

De eerste reiniging van een container vergt meer energie en duurt langer dan een vervolgreiniging, zeker wanneer een container heel vuil is en lange tijd niet gereinigd werd.

Wat moet ik doen als mijn container niet werd schoongemaakt?

Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  • De container is niet aan de beurt voor de reiniging. Wij komen om de 4 weken;
  • De container is niet (volledig) geleegd door de vuilophaaldienst;
  • De container stond niet buiten, of niet binnen ons bereik;
  • De container was extreem vervuild.

Mocht uw container zonder aanwijsbare reden niet gereinigd zijn, geef dit dan altijd direct door aan onze klantenservice (gratis telefoonnummer: 0800 64 666). Na uw melding gaan wij de situatie uitzoeken om een gepaste oplossing te kunnen voorstellen.

Hoe meld ik een probleem?

Problemen en opmerkingen kunt u doorgeven via ons opmerkingenformulier op de website of via ons gratis telefoonnummer 0800 64 666.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

U dient de overeenkomst op te zeggen op dezelfde wijze waarop u zich heeft aangemeld. Bent u de overeenkomst schriftelijk aangegaan? Dan dient u deze ook schriftelijk (per e-mail of brief) op te zeggen.

Indien u zich op een andere manier heeft aangemeld (bijvoorbeeld telefonisch of elektronisch) dan kunt u de overeenkomst op exact dezelfde wijze (telefonisch of elektronisch) opzeggen.

Bekijk hier de verschillende methodes:

Per brief
VCS bv
Seringenstraat 19
2340 Beerse

Per telefoon
0800 64 666
Op werkdagen van 09u00 tot 13u00

Online
Klik hier om naar het opzegformulier te gaan

Heeft u vragen of wenst u een offerte?